Een week verder..
Het was een volle week!
Laat ik maar eens beginnen met het educatieve gedeelte

De lessen Intercultural communication zijn erg leuk! We leren veel nieuwe dingen en vaak worden we zelf ook betrokken in de les door allerlei opdrachten die we moeten doen zodat je het zelf ervaart.
De laatste les werd de klas bijvoorbeeld opgesplitst in 2 groepen. De ene groep was de fictieve cultuur 'the snigilians' met hun (voor ons) aparte gewoontes en manier van communiceren. De groep kreeg de regels op papier. De andere groep, waar ik in zat, kwam uit een andere cultuur en was geïnteresseerd in de snigilians. Ons doel was op een bank te openen in dit land. Aangezien de manier van communiceren anders was verliep dit moeilijk. Wij moesten dit proberen op te lossen. Uiteindelijk bleek dat je bij de sniligians langzaam moet praten, met de ruggen tegen elkaar aan moet staan, lachen als een vrouw een vraag stelt en vooral niet te veel zeggen want dan is het de gewoonte om weg te lopen. Ik weet niet of jullie een beetje een beeld krijgen bij deze opdracht maar het leek me wel leuk om het even uit te leggen.
Zweeds gaat wat minder vlot, we leren nog niet zoveel. Iedereen is het daar wel mee eens. De andere groep studenten krijgt veel meer stof, we hebben het gevoel dat we wat achter lopen maar onze lerares heeft ons verzekerd dat we ons geen zorgen hoeven te maken en ze al het nodige zal behandelen. Ik moet het nog zien.
Tot onze grote verbazing hebben wij afgelopen week de gezamenlijke woonkamer en keuken ontdekt! We wisten niet eens dat die er was! Het stonk altijd wel op de gang, door de geur te volgen kwam je er vanzelf. De ruimte werd namelijk niet meer gebruikt, alleen door een rokend meisje die dat al een jaar deed. Lekker fris dus! Verder stonden er producten met een houdbaarheidsdatum van 2008 of 2009 in de kast en was de rest ook smerig. Met z'n 3en een grote schoonmaak gehouden dus! Foto's staan onder het album 'Kamer' Nu is het weer schoon en maken we er ook meteen gebruik van. We hebben ondertussen al 2 keer Fika gehouden met een groepje studenten. Bij een echte Fika hoort ook een Kanelbulle (kaneelbroodje) uit de diepvries zijn ze al lekker maar we hebben afgesproken dat we ze ook nog een keer zelf gaan bakken.
Ook hebben we pannenkoeken gebakken voor de International Dinner. Deze was zaterdag (de laatste dag van de introductie). Iedereen bracht eten mee van zijn/haar eigen land. De pannenkoeken met stroop en poedersuiker waren natuurlijk heerlijk! Verder was er Griekse salade, Franse frietjes, Zweedse chocolade taart, Finse bosbessentaart, Zweedse gehaktballetjes, hutspot, snert, Poolse salade, Amerikaanse hamburgers, Italiaanse lasagne en nog veel meer!
Vervolgens het eindfeest in de Corehouse! Dat was wederom erg gezellig. Tot nu toe heb ik het hier dus nog steeds naar mijn zin! Ik heb ook een fiets gekocht, alleen vriest het slot steeds vast! Ik krijg hem nu dan ook echt niet meer open, haha. Ik moet maar even langs de fietsenmaker en dan komt dat ook wel goed!
Heeee Rick!!!!
Weer een ge-wel-dig verhaal!
Natuurlijk missen wij jou heel erg, maar af en toe een teken van leven vanuit Zweden doet ons goed. Je hebt tenslotte maar 2 échte PABO-vriendinnen ;)
Heel veel kusjes van ons
oepsie.. had mijn reactie bij het verkeerde verhaal geplaatst. maar nu is ie goed!
"Heey Rick!
ik heb eindelijk je link naar de website... het heeft effe geduurt, maar dan heb je ook wat ;)
zo te lezen gaat het goed met je... jaja, en doe maar alsof je zo druk bent met ....communicationlessen. Maar ondertussen... hou je ons wel goed op de hoogte?
Heel veel plezier nog!
Groetjes!"
Héj rick,
Wat super daar ofniet? Het lijkt er in ieder geval op dat je je daar wel vermaakt ;) haha.. Nou ik wens je nog heel veel succes daar met de rest en veeeel plezier natuurlijk :D
Groetjes melissa
Stiekem volg ik je ook! :D
Ik vind het leuk om je verhalen te lezen, je weet het op een mooie manier te brengen!
Keep us updated Rickert!
Liefs, Marloes
Ha Rick!
Zat ff op je hyves en moest natuurlijk ff doorlinken naar je 'reismee' pagina!
Wat heb je er al ontzettend leuke ervaringen op gezet:P vooral van de eerste dag, van je vader en hoe hulpeloos je in het begin nog bent in zo'n onbekende wereld ! haha!
Je omschrijft de verhalen op een ontzettend leuke manier, dus ze zijn leuk om te lezen!
En party party mag je natuurlijk niet vergeten he! ;)
Wat kost nou bijv. een cola in Zweden? :P en natuurlijk een biertje? :P daar ben ik wel erg nieuwsgierig naar!
Ik zou zeggen; Rustig aan, genieten en ik probeer een beetje op de hoogte te blijven van je avonturen daar in Kalmar!
Nu ga ik eens ff je foto's bekijken, want ik zit door de sneeuw thuis... de bus komt niet door mn kleine dorp:P
en ja, ik kwam dus niet weg! Vandaar nu thuis....
Saskia
He die Rick,
Ik hoop dat je nog een hoop lol en een interessant half jaar hebt.
Groetjes Ingrid (moeder van Joyce Lensink)